MBSA: Kontraktor Baru Ambil Alih Kutip Sampah Mulai Esok | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Muhammad Asri Sapfie

MBSA: Kontraktor Baru Ambil Alih Kutip Sampah Mulai Esok

SHAH ALAM 29 FEB : Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) melantik kontraktor baru bagi kerja-kerja pengutipan sampah domestik yang akan memulakan tugas mereka bermula esok, ujar Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Mohd Jaafar Mohd Atan.

Jaafar juga menjelaskan jumlah zon telah dikecilkan daripada 70 zon kepada 50 zon dan setiap zon ditugaskan satu kontraktor bagi mengutip sisa domestik.
“Taklimat juga sudah diberikan kepada mereka pada malam Jumaat lepas tentang syarat-syarat kontrak.

“Mereka ini akan mula berkhidmat esok pagi dengan tempoh kontrak selama tahun tahun,” ulas Jaafar.


Jaafar juga berkata kontraktor yang memberikan perkhidmatan cemerlang berpeluang untuk disambung kontrak selama dua tahun lagi.

Menurut Jaafar lagi, setakat ini MBSA sentiasa memantau kerja-kerja pengutipan sampah dengan menghantar wakilnya turut padang memastikan segala kerja lancar dan memuaskan.

Selain itu, Jaafar turut mengumumkan orang ramai masih boleh membuat aduan melalui talian Bilik Operasi Sampah (BOS) setiap hari bekerja bermula 8 pagi hingga 5 petang kecuali hari Sabtu yang dibuka dari 8 pagi hingga 12 tengah hari.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION