Selangorkini
NASIONAL

AMK: Tiada Pemimpin Umno-BN Yang Layak Perintah Negara

ccsb-ads

SHAH ALAM, 25 APRIL: Pemimpin Umno-BN mahupun penyokong mereka melalui suara NGO tidak perlu menimbulkan polemik mengenai isu moral dan salah laku hanya kerana ingin menambah kebencian terhadap individu bernama Anwar Ibrahim di mata masyarakat sebaliknya menilai kembali status moral pemimpin mereka sendiri.

Tindakan lapuk dan ketandusan modal dalam usaha meraih kembali keyakinan rakyat yang semakin terhakis jelas menunjukkan kegusaran pihak lawan menjelang pilihanraya umum ke-13.

Ketua AMK Pusat, Shamsul Iskandar Md Akin berkata, tindakan ini mencerminkan hakikat sebenar pemimpin Umno-BN yang selama ini mempunyai rekod salah laku moral yang hanya disembunyikan demi menjaga kepentingan masing-masing.

“Kalau nak berbicara mengenai isu moral saya fikir pemimpin Umno jauh lebih hebat dari segi masalah moral dan sehingga sekarang belum dibawa ke mahkamah untuk dibersihkan. Seperti kes yang melibatkan Perdana Menteri berhubung isu pembunuhan wanita Monggolia, ini adalah isu-isu yang tidak dijawab dan dibawa ke mahkamah untuk satu proses pengadilan diberikan.

“Saya percaya dalam hal ini GAPS sekadar ingin mencuri perhatian terutamanya Datuk Seri Najib dalam usaha mencari slot dalam pilihanraya.

“Pemimpin GAPS adalah pemimpin yang sedang mencari-cari perhatian Najib kerana Umno sendiri tidak menerima mereka.

“Tambahan sekarang sesiapa yang bertindak menyerang Anwar akan diberi perhatian oleh Najib. Mereka-mereka ini sedang menggadai harga diri untuk mengampu Najib,” katanya.

Semalam, Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) dan beberapa NGO lain menyerahkan satu memorundum kepada Speaker Dewan Negara, Tan Sri Abu Zahar Ujang bagi mendesak Datuk Seri Anwar Ibrahim dilucutkan jawatan sebagai Ketua Pembangkang di Dewan Rakyat kerana di dakwa terlibat dalam salah laku moral.

“Orang-orang ini tidak perlu dilayan kerana kalau dilayan akan menaikkan saham mereka di mata Najib. Biarkan mereka melalak menyalak bukit,” kata beliau

Beliau percaya, perkara ini tidak akan memberikan sebarang kesan memandangkan usaha sebegini telah dilakukan sejak dahulu dan sehingga kini mereka masih gentar dengan kebangkitan rakyat yang semakin menolak Umno-BN.


Pengarang :