Selangorkini
SELANGOR

Warga Emas, Kanak-kanak Miskin Sungai Kandis Terima Sumbangan

 

KLANG 27 MEI : Selari dengan matlamat Kerajaan Selangor yang mengutamakan kebajikan dan keprihatinan terhadap rakyat, Exco Selangor Dr Xavier Jayakumar telah menyampaikan bantuan ke lapan buah keluarga warga emas di Sungai Kandis, di sini.

Dalam lawatannya ke Sungai Kandis baru baru ini, Dr Xavier juga sempat melawat pertandingan futsal di mana beliau menyampaikan sumbangan basikal kepada kanak kanak dari keluarga berpendapatan rendah.

Beliau diiringi di kedua-dua program oleh Ahli Majlis Majlis Bandaraya Shah Alam Manap Yusoff dan orang kampung Sungai Kandis.

Pertandingan Futsal itu terbahagi kepada tiga kategori iaitu dewasa, remaja dan kanak-kanak. Sebanyak 25 pasukan telah mengambil bahagian pada hari itu.

Dr Xavier menyerahkan sebanyak 3 buah basikal kepada 3 pelajar dari keluarga berpendapatan rendah. Program sumbangan basikal dan subsidi yuran bas sekolah adalah program yang telah dijalankan secara berterusan sejak Pakatan Rakyat mengambil alih pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor sejak Mac 2008 yang lalu.


Pengarang :