Banyak Papan Iklan Di Sepang Tidak Ikut Reka Bentuk Yang Diluluskan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Admin Selangorkini

Banyak Papan Iklan Di Sepang Tidak Ikut Reka Bentuk Yang Diluluskan

SEPANG 31 JULAI : Pemilik papan tanda elektronik (billboard) di daerah ini perlu mendapatkan kelulusan reka bentuk struktur rangka pembinaan papan iklan mereka dari Majlis Perbandaran Sepang (MPS).

Yang Dipertua MPS, Sayuthi Bakar berkata ada pemilik yang hanya mendapatkan lesen bagi iklan sahaja tetapi mengabaikan ciri-ciri struktur yang dibenarkan.


Katanya, kebanyakkan syarikat ini mempamerkan papan iklan mereka di lebuhraya menghala ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

“Biasanya pemilik yang terlibat ini mempamerkan iklan seperti perkhidmatan, ucapan dan tajaan,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat bulanan.

Sayuthi turut mengingatkan supaya pemilik papan tanda itu memperbaharui lesen iklan dengan segera.

Selain itu, MPS akan mengambil tindakan tegas terhadap kontraktor kutipan sampah yang tidak mengikut spefikasi yang ditetapkan sebelum ini.

Jelasnya, MPS sentiasa memantau kerja-kerja mereka dari masa ke semasa.

“Bagi tahun ini, sebanyak satu kontraktor yang telah ditamatkan kontrak mereka.

“Kita juga akan terus memantau pembuangan sampah domestik dan industri yang membuang sampah secara haram. Tindakan menyita lori yang terlibat akan diambil,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION