Pasukan Beruniform Tarik Diri, MB Minta Khusrin Bentang Laporan | Selangorkini


Pasukan Beruniform Tarik Diri, MB Minta Khusrin Bentang Laporan

SHAH ALAM 31 OGOS : Laporan isu penarikan diri pasukan beruniform pada Sambutan Kemerdekaan ke 55 anjuran Kerajaan Negeri, malam semalam akan dibentang oleh Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK), Datuk Mohamad Khusrin Munawi minggu depan.

Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor, Faekah Husin dalam satu kenyataan memaklumkan bahawa Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sudah meminta Khusrin untuk menyemak isu berkenaan dan membentangkan laporan penuh itu.


“Berhubung penarikan beberapa pasukan beruniform daripada acara berkawad, setakat ini tiada sebab bertulis diberikan atas keputusan itu.

“Jadi Menteri Besar sudah meminta beliau menyemak seterusnya membentangkan laporan itu nanti,” katanya.

Beliau berkata Kerajaan Negeri juga percaya beliau (Khusrin) dan ahli jawatankuasa sudah membuat penelitian sepenuhnya terhadap senarai tetamu serta mengikut protokol bagi acara terbabit.

“Kami mengucapkan terima kasih kepada beliau dan ahli jawatankuasa lain atas usaha gigih dan komitmen ditunjukkan dalam membuat persiapan bagi acara berkenaan,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

About the contributor

Norway

Editor

Admin Selangorkini


Norway    Norway   Norway   Norway  

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION