RM80 Juta Menaiktaraf Jalan Reko Kajang – Bangi | Selangorkini


RM80 Juta Menaiktaraf Jalan Reko Kajang – Bangi

SHAH ALAM 30 NOV: Kerajaan Negeri memperuntukkan sebanyak RM80 juta bagi menaiktaraf jalan dan pemasangan tiang lampu antara Jalan Reko Kajang ke Pekan Bangi.

Exco Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan, Ronnie Liu Tian Khiew berkata demikian ketika menjawab pertanyaan Dr Shafie Abu Bakar (PAS-Bangi) ketika sidang Dewan Negeri Selangor (DNS) hari ini.


Dalam pada itu, Ronnie berkata, sumber elektrik kepada tiang lampu jalan di laluan jalan raya dari UKM ke Pekan Bangi Lama akan dimula dibekalkan selewat-lewatnya awal Disember ini.

Sebelum ini, sebanyak RM250,000 diperuntukkan melalui Geran Selangorku bagi pemasangan 70 buah tiang lampu jalan di laluan sejauh lima kilometer itu.

Pemasangan lampu jalan ini bertujuan bagi memudahkan penduduk di kawasan Bangi lama dan pengguna jalan raya yang menggunakan laluan ini di waktu malam yang terdedah kepada pelbagai risiko kecelakaan.

Selain itu, Ronnie turut memberitahu DNS bahawa kerja-kerja menaiktaraf Jalan Reko dari Kajang ke UKM juga telah dimulakan pada 2 November 2012 lalu.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

About the contributor

Norway

Editor

Lizawati Madfa


Norway    Norway   Norway   Norway  

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION