Pangsapuri Indahria – Salam Selangor | Selangorkini


Pangsapuri Indahria – Salam Selangor

Episod 84:

Sinopsis:


Hampir 300 orang penduduk Pangsapuri Indahria, Seksyen 22 Shah Alam, bimbang akan masalah keretakan premix di kawasan meletak kenderaan di dalam kawasan bangunan kediaman tersebut.
Sehubungan itu, satu majlis dialog diadakan penduduk Pangsapuri Indahria bersama ADUN Batu Tiga, YB Rodziah Ismail, Ahli Parlimen Shah Alam, YB Khalid Abdul Samad, wakil dari Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dan wakil dari Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Selangor (JPS).
Walaubagaimanapun wakil pihak pemaju iaitu SHANGHAI REALTY SDN BHD tidak hadir pada majlis ini.
Sekitar tahun 2009 berlaku keretakan yang pertama yang turut di maklumkan kepada pihak pemaju pangsapuri ini iaitu SHANGHAI REALTY (M) SDN BHD dan kerja-kerja pembaikpulih telah di buat. Namun, keretakan kali kedua di sedari sekali lagi pada penghujung tahun 2010 yang di lihat semakin teruk dan berkemungkinan mengancam struktur bangunan.
Rekahan pertama di sedari hanya dengan ukuran setengah inci.Tetapi sekarang ia menjangkau kepada 18 inci.

Tetamu :
YB Rodziah Ismail (ADUN Batu Tiga)
YB Khalid Abdul Samad (Ahli Parlimen Shah Alam)

indahria

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

About the contributor

Norway

Editor

Nurul Farina Nazlan


Norway    Norway   Norway   Norway  

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION