Pendapatan RM4,000 Sebulan Dalam Penggal Pertama Pentadbiran Pakatan Rakyat – INFO 12 | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Admin Selangorkini

Pendapatan RM4,000 Sebulan Dalam Penggal Pertama Pentadbiran Pakatan Rakyat – INFO 12


 

Sinopsis

Info 12 Untuk 26022013


Saksikan secara langsung “INFO 12” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 tengahari. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk 26 FEBRUARI 2013 :

1. Pakatan Rakyat mensasarkan agar setiap keluarga di Malaysia akan membawa pulang pendapatan isi rumah sekurang-kurangnya RM4,000 sebulan selepas penggal pertama pemerintahannya di Putrajaya.

2. Ketua PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan kepimpinan Menteri Besar Kelantan dan Selangor dan Ketua Menteri Pulau Pinang sukar dicari dalam sejarah politik negara malah menjadi contoh bagaimana Pakatan Rakyat akan mentadbir negara kelak.

3. Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim optimis bahawa dasar dan inisiatif di dalam Manifesto Pakatan Rakyat dapat direalisasikan sekiranya gabungan PKR, PAS dan DAP diberi mandat menerajui Putrajaya dalam pilihanraya akan datang.

4. Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyifarkan pemberian “one-off” seperti BR1M oleh kerajaan Umno-BN seperti pemberian zaman Firaun yang mendidik rakyat menagih simpati dan patuh walaupun kerajaan zalim keatas mereka.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION