Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Janji BN Tidak Ikhlas, Tidak Mampu Dilaksanakan – BULETIN 13


 

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 19042013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 Tengahari, 3.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyambut baik pengiktirafan Umno-Barisan Nasional kepada dasar pro-rakyat Pakatan Rakyat yang telah dilaksanakan gagasan itu, dengan memasukkan dasar pemberian air percuma di dalam manifesto BN 2013.

2. Gabungan Persatuan-Persatuan Pengguna Malaysia atau FOMCA menyambut baik rancangan Pakatan Rakyat menawarkan pemilikan saham kepada rakyat  Selangor dalam industri air negeri.

3. Pasca 2008 menyaksikan persaingan antara dua gagasan parti politik untuk memenangi hati rakyat. Jika demokrasi dapat dilestarikan dengan lebih sihat dan membina, pasti yang paling untung adalah rakyat jua.

4. Parti Islam Se-Malaysia mempersoalkan keengganan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia bertindak keatas Umno yang mempunyai 75 peratus cawangan haram di serata Malaysia.

5. Polis digesa memastikan keselamatan 2000 sukarelawan Pemantau Pilihan Raya Rakyat (Pemantau) yang akan memantau 55 kerusi Parlimen di seluruh negara pada PRU-13 nanti.

Layari http://www.selangorkini.net


Pengarang :