Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Sebar Fitnah Terhadap PR Melalui Risalah

Fitnah flyers masa ceramah di dataran kuala selangor 01

KUALA SELANGOR, 23 APRIL: Ribuan risalah fitnah mengenai Pakatan Rakyat(PR) disebarkan ketika siri Jelajah Merdeka Rakyat di Dataran Hotel Sun Inn, Kuala Selangor.

Risalah berkenaan didakwa didalangi oleh Umno-BN bagi mengelirukan pengundi yang hadir bagi mendengar taklimat Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, calon Parlimen Kuala Selangor, Dr Dzulkefly Ahmad, dan calon DUN Bukit Melawati, S.Manikavasagam.

Wakil calon DUN Melawati, Noor Azhar Jamil mendakwa risalah berkenaan turut disebarkan secara meluas di beberapa kawasan di pekan Kuala Selangor.

Katanya, tindakan kotor ini mencemarkan amalan demokrasi yang dilaung-laungkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang juga Pengerusi BN.

Sehubungan itu, satu laporan polis akan dilakukan supaya siasatan khas dapat dilakukan terhadap pihak yang tidak bertanggungjawab ini.

“Kita bercadang untuk buat aduan di balai polis, ini merupakan konspirasi terancang pihak yang didakwa daripada parti lawan,” katanya ketika ditemui di bilik gerakan DUN Melawati.

Antara isi kandungan risalah fitnah berkenaan adalah janji PR untuk menjadikan Islam tidak menjadi agama rasmi, kalimah Allah boleh digunapakai semua agama, dan hak keistimewaan Melayu dihapuskan.

Pada siri ceramah yang berlangsung semalam, hampir 3,000 penduduk Kuala Selangor hadir bagi menunjukkan sokongan terhadap PR.


Pengarang :