Adam Adli Dicaj Mahkamah Bawah Akta Hasutan – BULETIN 13 | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Admin Selangorkini

Adam Adli Dicaj Mahkamah Bawah Akta Hasutan – BULETIN 13

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 23052013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.


Paparan menarik untuk hari ini :

1. Aktivis mahasiswa Adam Adli Abdul Halim, yang ditahan polis kerana menyeru orang ramai membantah keputusan pilihanraya ke-13, telah didakwa oleh mahkamah seksyen kuala lumpur pagi ini.

2. Sementara pada malam tadi, dalam kejadian berasingan polis menahan sekurang-kurannya 18 orang daripada mereka yang berkumpul dihadapan balai polis Jinjang yang hadir menyatakan sokongan terhadap aktivis mahasiswa Adam Adli.

3. Pendakwaan terpilih yang dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional terhadap Adam Adli merupakan satu ketidakadilan dalam kebebasan bersuara dalam melontarkan pendapat. Itu yang ditegaskan oleh Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar Mohd Akin.

4. Ketua Polis Negara yang baru, Tan Sri Khalid Abu Bakar digesa untuk menumpukan tugas beliau untuk memastikan negara, pelancong dan pelabur selamat daripada kejadian jenayah.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION