Anwar : Api Perkauman Untuk Alih Perhatian Rakyat – BULETIN 13 | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

tech support

Anwar : Api Perkauman Untuk Alih Perhatian Rakyat – BULETIN 13

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 15052013


Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 Tengahari, 3.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Barisan Nasional (BN) dilihat semakin terhimpit dan terdesak untuk mengalih perhatian rakyat daripada realiti perit, bahawa sesungguhnya mereka adalah sebuah kerajaan yang menerajui negara ini tanpa memenangi undi popular, dengan berterusan mengapi-apikan sentimen perkauman.

2. Pakatan Rakyat bersedia berdepan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof untuk mengemukakan dakwaan salah laku Pilihan Raya Umum ke-13, 5 Mei lalu.

3. Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution menggesa Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah menyiasat kenyataan berbaur perkauman yang dikeluarkan oleh bekas Hakim Mahkamah Rayuan, Datuk Mohd Noor Abdullah.

4. Majlis Setiausaha Pakatan Rakyat bersedia untuk turut sama dalam Himpunan Suara Rakyat Suara Keramat selain mengemukakan cadangan untuk mengadakan satu Konvensyen Perpaduan Nasional memandangkan polemik perkauman dibangkitkan semula selepas Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

pic buletin 13 - 7Mei13 3ptg

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION