Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Barisan Exco Selangor Angkat Sumpah Khamis ini – BULETIN 13

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 27052013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT . Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Upacara angkat sumpah jemaah Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor akan diadakan Khamis ini. Majlis tersebut akan dilaksanakan pada jam 9 pagi di Balairong Seni, Istana Alam Shah, Klang

2. PKR hari ini mendedahkan bukti terdapat kejadian bekalan elektrik putus (blackout) semasa pengiraan undi di sebuah sekolah bagi kerusi Parlimen Kulim Bandar Baru, Kedah, dalam pilihanraya ke-13 yang lalu.

3. Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishamuddin Hussein digesa menubuhkan satu jawatankuasa audit bebas bagi menyiasat perkembangan projek Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2.

4. Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim menolak semua usul melantik pegawai di syarikat berkaitan kerajaan negeri dan pihak berkuasa tempatan berdasarkan kepada keanggotaan parti.

5. Datuk Saifuddin Nasution Ismail akan dilantik pegawai perhubungan politik bagi membantu Menteri Besar Selangor mengendali dan menangani hal-ehwal politik dalaman negeri.

6. Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyambut baik kewujudan portfolio perhubungan politik di Pejabat Menteri Besar Selangor.


Pengarang :