Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Calon BN DUN Gombak Setia Gagal Hadir Debat

Debat 01

GOMBAK, 1 MEI: Calon BN DUN Gombak Setia, Datuk Said Anuar Said Ahmad gagal hadir dalam Debat Politik ‘Agenda Gombak Setia’.

Said Anuar dijangka berdebat dengan calon PAS, Hasbullah Ridzwan di Dewan Beringin Sri Gombak bagi menyahut budaya politik matang anjuran Dewan Pemuda PAS Gombak.

Kesempatan ini digunakan sebaiknya Hasbullah bagi menerangkan agenda dan perancangan kawasan Gombak Setia selain menerangkan Manifesto Rakyat yang diperkenalkan Pakatan Rakyat (PR) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Debat 02

“Saya difahamkan jemputan dihantar secara surat berdaftar bertarikh 24 April ke pejabat beliau dan saya sendiri menerima jemputan berkenaan daripada pihak penganjur.

“Sebarang tuduhan (memburukkan) itu tidak wajar.

“Tidak timbul soal memburukkan. Berdasarkan format ianya adil untuk kedua-dua belah pihak di pentas yang sama rata,” katanya.

Sebelum itu, Said Anuar membuat laporan polis di Balai Polis Gombak berhubung pemaparan kain rentang dan sebaran di laman web berkenaan satu debat politik berkenaan.

Menurutnya, laporan ini dibuat bagi menafikan sebarang bentuk pelawaan sama ada berbentuk tulisan mahupun lisan melainkan paparan di kain rentang serta sebaran di laman web tanpa memperolehi persetujuan daripada pihaknya.

Dalam pada itu, bercakap dihadapan hampir 250 orang awam, Ustaz Hasbullah menjelaskan, pembangunan infrastruktur dan modal insan merupakan fokus utama yang akan diberikan perhatian sekiranya diangkat menjadi wakil rakyat pada 5 Mei ini.

surat 01


Pengarang :