Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Exco Selangor Isytihar Harta Sebelum Sidang DUN – BULETIN 13

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 30052013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah agar pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor yang diketuai Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengutamakan kehendak rakyat selain terus memacu negeri menjadi lebih maju.

2. Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor yang baru dilantik bersedia melaksanakan tugas bagi meneruskan kecemerlangan pentadbiran Pakatan Rakyat Selangor untuk penggal kedua ini.

3. Kerajaan Negeri akan mengarahkan semua Exco Selangor membuat pengsytiharan harta sebelum sidang Dewan Negeri Selangor dimulakan.

4. Selangor menongkah arus dengan mengemukakan suara wanita yang lebih ketara dalam urustadbir kerajaan negeri bagi penggal ini.

5. Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa mengesa Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk tidak terus memperalatkan pasukan Polis Di Raja Malaysia (PDRM) untuk tujuan politik.

6. Kerajaan Negeri Pulau Pinang bersedia untuk berbincang dengan Kerajaan Singapura mengenai penahanan beberapa rakyat Malaysia yang mengadakan dua protes di republik itu bagi menuntut reformasi pilihanraya di Malaysia pada 8 dan 11 mei lalu.


Pengarang :