NASIONAL SELANGOR

Kabinet Najib Tidak Iktiraf Sumbangan Wanita ? – BULETIN 13

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 17052013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Bilangan kecil menteri dan timbalan menteri wanita dalam jemaah menteri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak membuktikan Barisan Nasional tidak atau enggan mengiktiraf peranan wanita dalam pembangunan negara.

2. Adun Sungai Pinang, Datuk Teng Chang Khim dan Adun Seri Kembangan Ean Yong Hian Wah akan dicalonkan untuk jawatan Exco Selangor oleh DAP.

3. Dibunuh polis. Begitu dakwaan PKR hasil penelitian laporan bedah siasat keatas tiga suspek rompakan barang kemas yang ditembak mati di Taman Bilion, Cheras pada 14 April 2012.

KEMASKINI: Laporan kecederaan adalah berdasarkan kepada laporan bedah siasat salah-seorang suspek, Noor Azman Othman, 39 tahun.

4. Peguam Latheefa Koya mengulangi gesaan Pakatan Rakyat mendesak agar Suruhanjaya Aduan Polis dan Suruhanjaya Bebas Salah Laku atau IPCMC ditubuhkan.

5. Adun Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad menyifatkan pendakwaan keatas dirinya berhubung penganjuran himpunan besar-besaran Black 505 di Kelana Jaya sebagai bermotifkan politik.

KL33_150911_PERUTUSAN


Pengarang :