NASIONAL SELANGOR

Mat Taib : Umno Sudah Tak Mampu tetapi Buat-Buat Mampu

ceramah mat taib pasir panjang 03

SABAK BERNAM 4 MEI : Umno sebenarnya sudah tidak mampu mengurus negara ini tetapi senjaga buat-buat mampu, sinis mantan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhamad Taib.

Bercakap dihadapan lebih 2,000 orang penduduk Kampung Bagan Terap, Sabak Bernam di sini, beliau yang baru menyertai PAS dilihat berjaya menarik perhatian komuniti Jawa dan Banjar yang tidak berganjak walau dalam hujan.

ceramah mat taib pasir panjang 02Setiap bicaranya yang sinis terhadap Umno-BN disambut dengan laungan takbir Allahu Akbar olehnya hadirin yang hadir dengan penuh bersemangat.

Di dalam ucapannya, Mat Taib berkata, Umno-BN sudah tidak mampu lagi mengurus negara dengan baik dan sudah tiba masanya ditukar kepada kerajaan PR.

ceramah mat taib pasir panjang 01“Umno ini sudah tak mampu, tapi buat-buat mampu, ini adalah masa yang terbaik untuk kita tukar kerajaan ini,” tegasnya.

Mat Taib mendakwa, Umno-BN tidak pernah membuka Al-Quran untuk dijadikan panduan semasa menguruskan parti itu sehingga menyebabkan pemimpin rasuah dan terlibat dengan pelbagai penyelewengan.

“Sudah tiba masanya kita ditadbir oleh golongan Ulama’ yang terbukti mampu mengurus negara dengan lebih baik,” ujarnya.

Turut hadir sebagai penceramah, Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, calon PKR Parlimen Sabak Bernam, Prof Dr Aziz Bari dan calon PAS DUN Sabak, Sallehen Mukhyi.


Pengarang :