Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

56 ADUN Selangor Secara Rasmi Angkat Sumpah Hari Ini – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 21062013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Seramai 56 anggota Dewan Undangan Negeri (DUN) termasuk 12 wakil daripada BN hari ini secara rasminya mengangkat sumpah sebelum bermulanya persidangan Dewan Negeri Selangor (DNS) sesi ke-13, Jumaat depan.

2. Polis masih mengekalkan klasifikasi perhimpunan ‘Black 505’ yang dijangka diadakan di ibu negara Sabtu ini sebagai haram kerana tidak mendapat kelulusan pemilik kawasan berkenaan.

3. Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badrul Hisham Shaharin mengajak orang ramai berkampung di Padang Merbok selepas himpunan Black 505 Sabtu ini, sehingga hari angkat sumpah Parlimen Malaysia 24 Jun nanti.

4. Kebakaran hutan kecil tanah gambut di kawasan Kampung Johan Setia, Klang yang berlaku sejak dua minggu yang lalu berjaya dikawal oleh Pasukan Bomba dan Penyelamat Zon Klang.

5. Kos membaikpulih Pangsapuri Indah Ria di Seksyen 22 yang retak dan membahayakan nyawa 1,000 penghuninya bakal mencecah RM 20 juta kata Adun Batu Tiga, Rodziah Ismail.


Pengarang :