Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Jerebu : Badan Syarikat Kelapa Sawit Antarabangsa Siasat Tiga Anggota Daripada Malaysia – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 26062013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Sebuah badan antarabangsa yang mewakili syarikat kelapa sawit sedang menyiasat samada lima anggotanya, tiga dari Malaysia dan dua dari Indonesia, terlibat di dalam aktiviti pembakaran hutan di Indonesia.

2. Agensi Pengurusan Bencana Kebangsaan (BNPB) bagi pihak kerajaan Indonesia kini, dilaporkan melaksanakan operasi secara besar-besaran bagi memadamkan kebakaran hutan di kepulauan Sumatera yang mencetuskan jerebu di dua negara jirannya, Malaysia dan Singapura.

3. Perasmian Sidang Dewan Negeri Selangor Jumaat ini akan diadakan di dalam bangunan sekiranya tahap jerebu di Shah Alam berada di tahap membimbangkan.

4. Penjawat awam di negeri ini diseru supaya mempraktikkan kecekapan dan ketepatan dalam perkhidmatan dalam usaha meningkatkan lagi produktiviti jabatan perkhidmatan awam.

5. Seorang anggota Exco kerajaan negeri Terengganu Dr A Rahman Mokhtar meninggal dunia akibat paru-paru berair hari ini.

6. Adun Tanjung Sepat, Mohd Haslin Hassan yang terlibat dalam insiden jeti runtuh semalam memaklumkan dirinya tidak mengalami kecederaan serius.


Pengarang :