Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Jerebu : MB Gesa Ibu Bapa Runding Dengan Pihak Sekolah – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 25062013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan titah Yang Di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah bukan bersifat arahan tetapi mesej yang boleh dibahaskan dalam Dewan Rakyat.

2. Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli menegaskan, tindakan memfailkan petisyen yang dilakukan Pakatan Rakyat pada awal Jun lalu adalah bagi memastikan sistem pilihan raya tidak akan terjejas di masa akan datang.

3. Ibubapa disarankan supaya berunding dengan pihak sekolah berkenaan kehadiran anak-anak mereka ke sekolah di kala beberapa kawasan di Selangor berada masih di paras jerebu bahaya dan tidak sihat.

4. Seramai 12 pemilik tanah yang melakukan aktiviti pembakaran terbuka sehingga menjejaskan kualiti udara alam sekitar akan didakwa di mahkamah.

5. Parti Keadilan Rakyat mengutuk sekeras-kerasnya penahanan aktivis di perkarangan Parlimen yang membantah perjalanan Pilihan Raya Umum ke-13.


Pengarang :