Selangorkini
SELANGOR

JMB Pangsapuri Indah Ria Mahu Pemaju Bertanggungjawab

Pangsapuri Indah Ria 01

SHAH ALAM 19 JUN : Penduduk Pangsapuri Indah Ria di sini berharap masalah keretakan berlaku di kawasan kediaman mereka dapat diselesaikan dengan segera oleh pemaju projek berkenaan Shanghai Realty Sdn Bhd.

Pengerusi Badan Pengurusan Bersama (JMB), Hishamuddin Ali berkata, masalah keretakan pada struktur bangunan dan kawasan letak kereta di pangsapuri tersebut menimbulkan tekanan kepada penghuni kawasan itu.

Menurutnya, pihaknya berharap masalah itu dapat di atasi segera sebagaimana pernah dibangkitkan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kepada pemaju projek itu dalam mesyuarat diadakan pada penghujung tahun lalu.

Pangsapuri Indah Ria 02“Saya yang turut menghadiri mesyuarat itu selaku Ketua Biro Tindakan Khas berharap pemaju dapat menyelesaikan masalah itu demi kebaikan penduduk di sini.

“Apa yang pasti penduduk mahukan ianya dibaiki segera kerana mereka mendiami kawasan ini,” katanya kepada TVSelangor di sini hari ini.

Hishamuddin menjelaskan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) juga diharap membantu dalam isu itu sebagimana pernah dinyatakan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) tersebut dalam mesyuarat bersama penduduk sebelumnya.

Beliau berkata, keretakan berlaku termasuk tanah mendap di situ dianggap serius kerana kini dianggarkan ia susut pada paras hampir tiga kaki.

Hishamuddin Ali Pengerusi pangsapuriKatanya, masalah berlarutan sejak 2009 itu seharusnya diatasi segera oleh pihak berkuasa.

“Pemaju sewajarnya mengambilkira kepentingan penduduk di sini di samping peringatan yang pernah disarankan Abdul Khalid,” katanya yang bertindak sebagai Pengerusi JMB pada Mac tahun ini.

Beliau turut menyatakan JMB melantik peguam dan kini dalam proses perbincangan untuk tindakan selanjutnya terhadap pemaju selain mengadakan mesyuarat dalam tempoh terdekat.


Pengarang :