Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Kerajaan Selangor Tubuh Suruhanjaya Siasat Penipuan PRU-13 – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 2062013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Pakatan Rakyat menggesa agar kerajaan tidak tergesa-gesa melaksanakan Cukai Perkhidmatan dan Barangan (GST) kerana kerajaan masih gagal meningkatkan pendapatan perkapita penduduk negara ini di tahap yang memuaskan.

2. Kerajaan Selangor akan menubuhkan suruhanjaya bagi menyiasat dakwaan penipuan dan pelanggaran peraturan pilihan raya di negeri ini pada Pilihan Raya Umum ke-13 bulan lalu.

3. Kerajaan Negeri akan melantik Institut Kerja Raya Malaysia (IKRAM) bagi menyiasat punca sebenar masalah kerosakan struktur bangunan Pangsapuri Indah Ria yang dikhuatiri mengancam nyawa penduduk.

4. Kerajaan Negeri akan menganjurkan Bengkel Sumbang Saran Halatuju Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan Selangor di Perpustakaan Raja Tun Uda, Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS), Seksyen 13 Shah Alam, Sabtu ini.

5. Satu aktiviti flashmob besar-besaran bakal diadakan Jumaat ini menjelang Himpunan Blackout pada Sabtu, 22 Jun ini.

6. Flashmob SuaraRakyat505 akan diteruskan serentak di enam lokasi esok dan di 4 lagi lokasi keesokan harinya, sementara Malaysia bersiap-sedia menghadapi himpunan aman Black505 di ibu negara, Sabtu ini.


Pengarang :