MB Sedia Timbang PAS, DAP Untuk Pegawai Perhubungan Politik – BULETIN 13 | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Admin Selangorkini

MB Sedia Timbang PAS, DAP Untuk Pegawai Perhubungan Politik – BULETIN 13

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 03062013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.


Paparan menarik untuk hari ini :

1. Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bersedia mempertimbangkan kepakaran dari parti komponen Pakatan Rakyat, Pas dan DAP, untuk mengisi jawatan perhubungan politik yang bakal ditubuhkan.

Portfolio tersebut adalah bagi membantu Pejabat Menteri Besar melicinkan hubungan antara Kerajaan Negeri dan Pakatan Rakyat, serta menzahirkan aspirasi PKR dalam perlaksanaan politik Kerajaan Negeri Selangor.

2. Sementara itu menjawab soalan wartawan, Abdul Khalid berkata pemilihan ADUN Pakatan Rakyat untuk menjawat jawatan Exco adalah bagi memastikan mereka berkesan dalam melaksanakan tugas-tugas sebagai pegawai eksekutif kerajaan negeri.

3. Antara langkah penting yang perlu diambil bagi memastikan Jawatankuasa Khas Parlimen untuk menyelia Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) adalah dengan mewujudkan perlantikan baru Pengerusi dan Timbalannya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION