Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Penganjur Jamin Himpunan 505 Berlangsung Dengan Aman – BULETIN 13

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 06062013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Gabungan Suara Rakyat 505 hari ini memberi amaran kepada kerajaan bahawa pihaknya akan terus mengadakan demonstrasi jalanan secara aman selagi Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR tidak meletakkan jawatan.

2. Persuruhjaya PAS Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyarankan pihak berkuasa menyiasat Umno-Barisan Nasional yang menurut beliau telah menghina raja Melayu.

Mengulas penahanan seorang wanita yang dituduh menghina Yang Dipertuan Agong, Nik Aziz meminta siasatan dilanjutkan kepada pemimpin Umno-BN yang sehingga ke hari ini sengaja melanggar titah mengembalikan royalti minyak kepada Kelantan.

3. Majlis Perbandaran Klang (MPK) telah menunda 776 kenderaan yang terlibat dalam pelbagai kesalahan lalulintas di kawasan seliaannya dari Januari hingga awal Jun ini.

4. Bekas pemain badminton kebangsaan dan juga jurulatih kebangsaan, Datuk Misbun Sidek dianugerahkan Tokoh Sukan Selangor 2012 bagi menghargai jasa dan sumbangan besar beliau dalam memajukan sukan di negeri ini.


Pengarang :