Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Petani Selangor Bantah Harga Padi BERNAS – BULETIN 13

BULETIN 13 Untuk 04062013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT . Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Polis akan membenarkan perhimpunan Black 505 di Kuala Lumpur untuk diteruskan jika diadakan mengikut syarat-syarat dalam Akta Perhimpunan Aman, kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

2. Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badrul Hisham Shahrin bakal dihadapkan ke Mahkamah Majistret Petaling Jaya jam 9 pagi esok untuk didakwa di bawah Seksyen 9 (1) Akta Perhimpunan Aman 2012.

3. Saiful Asraf Idris pegawai kepada Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali disoal siasat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) selama dua jam hari ini.

4. Sekurang-kurangnya 200 orang petani sekitar Sungai Burong dan Sekinchan menunjuk perasaan secara aman di hadapan Kilang Bernas Sekinchan hari ini bagi menyatakan rasa tidak puas hati mereka terhadap perubahan harga belian hasil padi.

Demonstrasi itu dilakukan sebagai reaksi terhadap tindakan Padiberas Nasional (Bernas) yang menurunkan harga pembelian padi di kawasan mereka.


Pengarang :