Selangorkini
Uncategorized

Rakyat Selangor Bakal Saksikan Mesyuarat PBT Secara langsung – BULETIN 13


 

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 14062013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 Tengahari, 3.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Sebagai usaha mendemokrasikan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT), Kerajaan Negeri memutuskan supaya setiap PBT menyiarkan mesyuarat bulanan mereka secara langsung di laman web masing-masing.

2. Dewan Negeri Selangor bakal mencipta satu lagi sejarahnya tersendiri, apabila rancangan mewujudkan Parlimen Anak Muda Selangor bakal dilaksanakan tidak lama lagi.

3. Perhimpunan #Blackout505 tetap akan diadakan di Padang Merbok di sini walaupun Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) tidak ingin bekerjasama dengan penganjurnya.

4. Gabungan lebih 50 badan bukan kerajaan (NGO) akan menganjurkan program “countdown” sebelum berlangsungnya perhimpunan aman #Blackout505 yang akan diadakan di Kuala Lumpur, 22 Jun nanti.

5. Sebanyak 500 padang di kawasan perumahan akan dibina dan peralatannya diganti dalam tempoh lima tahun oleh semua Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh Selangor.

Layari http://www.selangorkini.net


Pengarang :