Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Sultan : Terapkan Ekonomi Pro-Rakyat – FOKUS

ccsb-ads


Sinopsis

FOKUS Untuk 28062013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Kerajaan Negeri perlu menongkah arus dengan mewujudkan ekonomi yang mapan dan berdaya-saing, serta memelihara kebajikan rakyat seluruhnya.

2. Sultan Selangor, DYMM Sultan Sharafuddin Idris Shah menyeru Kerajaan Negeri menyediakan peruntukan untuk memesatkan pembangunan prasarana serata Selangor.

3. Kemajuan dan pembangunan desa perlu diberi penekanan dalam agenda ekonomi Kerajaan Negeri bagi penggal ini, titah DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

4. Titah Sultan Selangor, DYMM Sultan Sharafuddin Idris Shah agar meningkatkan pemuliharaan alam sekitar dan perkembangan industri berteknologi hijau menjadi keutamaan Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat.

5. Pimpinan Pakatan Rakyat Selangor menjunjung kasih titah Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah supaya mementingkan, memelihara serta meningkatkan kebajikan rakyat di negeri ini.


Pengarang :