Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Anwar gesa KPN Siasat Dakwaan Polis Terlibat Sindiket – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 29072013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar memberi jaminan beliau akan menyiasat pendedahan penglibatan anggota dan pegawai PDRM dengan sindiket jenayah, yang dipercayai mengakibatkan aktivis pemantau jenayah, R Sri Sanjeevan, ditembak pembunuh upahan.

2. Suspek keempat dalam pembunuhan tahanan polis N Dharmendran menyerah diri jam 10 pagi tadi, ditemani peguamnya. Inspektor S Hare Krishnan akan didakwa esok, atas dakwaan bunuh.

3. Sebarang tuduhan melibatkan pimpinan PAS dengan ajaran Syiah adalah cubaan jahat untuk memecah-belahkan parti itu menjelang pemilihan parti yang dijadualkan November ini.

4. Bagi meringankan beban golongan miskin, Pusat Wanita Berdaya (PWB) Batu Tiga mengagihkan pakaian yang disumbangkan oleh orang ramai kepada 60 individu dalam Program Kasih Prihatin Syawal sempena sambutan Aidilfitri tahun ini.


Pengarang :