Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Bonus Raya : Selangor Dahului Persekutuan – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 24072013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Kerajaan Persekutuan digesa melantik satu badan bebas dan mengkaji semula kadar tarif elektrik Tenaga Nasional Berhad (TNB) yang dikatakan tinggi dan membebankan pengguna.

2. Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan pembayaran bonus Hari Raya sebanyak sebulan gaji kepada kakitangan awamnya.

3. Penghuni empat blok Pangsapuri Desa Mentari boleh menarik nafas lega apabila Kerajaan Negeri mengumumkan bantuan RM100,000 bagi membaiki lif yang rosak.

4. Kerajaan Negeri akan mengkaji keperluan penggunaan senjata api di kalangan anggota penguatkuasa Pihak Berkuasa Tempatan.

5. Kerajaan Negeri menerusi Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan akan menyeragamkan beberapa gerak kerja dan operasi di peringkat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dalam usaha mempastikan keberkesanan diperingkat pelaksanaannya.


Pengarang :