Enggan Hapus Akta Hasutan, Janji Umno Janji Dimungkiri – FOKUS | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Admin Selangorkini

Enggan Hapus Akta Hasutan, Janji Umno Janji Dimungkiri – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 08072013


Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. BN mungkir janji, kata Ahli Parlimen Bagan Lim Guan Eng berhubung keengganan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menyokong pemansuhkan Akta Hasutan 1948.

2. Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Hatta Ramli menjangkakan pergolakan dalaman Umno Terengganu bakal muncul menjelang pengumuman calon Barisan Nasional bagi Pilihanraya Kecil Dewan Undangan Negeri N1, Kuala Besut.

3. Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berharap hubungan antara negara Jepun dan Malaysia khususnya Selangor akan lebih erat pada masa akan datang supaya pembangunan di negeri itu berkembang lebih maju.

4. Kebersihan dan keindahan Bandaraya Shah Alam merupakan antara tarikan utama pelancong dan pelabur asing untuk terus datang ke negeri ini.

5. Perkembangan terkini bacaan Indeks Pencemaran Udara dari Jabatan Alam Sekitar dari jam 6 pagi hingga 11 pagi tadi.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION