NASIONAL SELANGOR

Inpens Berjaya Bina Surau Dengan Jimat RM 130,000

surau INPENS solat jemaah 01

KUALA SELANGOR 22 JULAI : Kejayaan Kolej Antarabangsa Inpens (Inpens) menyiapkan surau yang sepatutnya bernilai RM 500,000 kepada RM 370,000 perlu dipuji semua pihak.

Exco Belia Dan Sukan, Infrastruktur dan Kemudahan Awam, Dr Yunus Hairi berkata, Inpens menjimatkan kos sebanyak RM 130,000 itu dengan memberikan peluang pelajar kursus Elektrik Dan Kursus Penyaman Udara untuk membuat kerja?kerja pendawaian elektrik dan penyaman udara.

Katanya, dengan cara ini, para pelajar Inpens didedahkan dengan suasana kerja sebenar yang dapat membantu apabila mereka tamat pengajian kelak.

“Inpens menjadi satu wadah kepada anak-anak muda Negeri Selangor untuk memperkayakan diri dengan kemahiran sebelum ke alam pekerjaan.

“Adalah diharap para belia dan beliawanis di Negeri Selangor mempunyai kemahiran yang tinggi bagi mencapai kerjaya masing-masing,” kata beliau.

Dr Yunus berkata demikian semasa Majlis Berbuka Puasa Dan Majlis Kesyukuran Pembinaan Surau (As-Salam) Inpens di sini baru-baru ini.

Turut hadir, Adun Kota Anggerik, Dr Yaakob Sapari dan Presiden Inpens, Datuk Dr Md. Mydin Md. Sheriff.

Surau itu yang mampu menampung kira-kira 500 jemaah akan memberikan kemudahan kepada warga Inpens melaksanakan ibadah dan aktiviti keagaamaan dengan selesa.


Pengarang :