Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Kerajaan Cuba Sembunyi Jumlah Sebenar Anggota Polis – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 10072013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Mengapa Kementerian Dalam Negeri enggan menjawab soalan Ahli Parlimen secara penuh dan telus?

Ahli Parlimen Kulai, Teo Nie Ching mempersoalkan tindakan KDN itu yang tidak mahu memberitahu jumlah sebenar anggota polis.

2. Kementerian Dalam Negeri diminta menjelaskan situasi sebenar jenayah di negara ini, selepas kenyataan terbaru Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi bercanggah dengan kenyataan mantan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein sebelum PRU13.

3. Peningkatan kadar jenayah di negara ini sebagai nyata hanyalah alasan Kerajaan untuk mengembalikan Ordinan Darurat yang telah dimansuhkan pada tahun 2011.

4. Ahli Parlimen Pakatan Rakyat mendakwa projek River of Life yang dilancarkan Kerajaan Pusat untuk mencantikkan Sungai Klang dan Gombak telah menindas kira-kira 100 penduduk Kampung Puah Seberang.

5. Sempena ketibaan bulan Ramadan, Majlis Perbandaran Shah Alam (MBSA) melancarkan kempen pengurangan kompaun dengan menawarkan pengurangan sehingga 80 % kepada orang ramai yang mempunyai tunggakan kompaun dikawasan pentadbiran MBSA.


Pengarang :