Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

MB : Rundingan Pengurusan Air Selesai 2 Bulan Lagi – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 02072013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Kerajaan Negeri menjangkakan bahawa rundingan pengurusan air dengan Kerajaan Persekutuan dapat diselesaikan dalam tempoh dua bulan lagi.

2. Kerajaan Negeri membelanjakan lebih RM 5 juta menjadikan sistem penyimpanan data pengurusan tanah di Selangor lebih tersusun, cekap dan pantas.

3. ‘Memakan diri sendiri’ itulah yang berlaku kepada Adun Permatang Sulaiman Razak dari Umno-BN di Dewan Undangan Negeri hari ini apabila desakan terhadap tuduhan penyelewengan yang didakwa berlaku ketika BN menerajui Kerajaan Selangor dirungkai Adun PAS Dr Rani Osman.

4. Ibu tunggal yang terlibat di dalam kes saman terhadap Kerajaan Selangor didapati telah menerima bantuan program agenda Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES), kata Exco Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita, Rodziah Ismail.

5. Sempena ulang tahun keempat kematian Teoh Beck Hock, parti DAP mempelawa orang ramai untuk menyertai Majlis Memperingati Mendiang yang akan diadakan pada 14 Julai ini.


Pengarang :