SELANGOR

PWB Batu Tiga Agihkan Pakaian Raya Pada Golongan Miskin

rodziah agih baju PWB 03

SHAH ALAM 26 JULAI : Bagi meringankan beban golongan miskin, Pusat Wanita Berdaya (PWB) Batu Tiga mengagihkan pakaian yang disumbangkan oleh orang ramai kepada 60 individu dalam Program Kasih Prihatin Syawal sempena sambutan Aidilfitri tahun ini.

Penyelia PWB Batu Tiga, Aminah Ismail berkata, pakaian tersebut merupakan baju lama yang disumbangankan oleh orang ramai dan dibaikpulih dan cuci oleh anggota PWB bagi menjadikannya seolah-olah ?baru?.

“Program ini pertama kali diadakan bersempena dengan sambutan Aidilfitri. Kita mahu mengeratkan hubungan sesama masyarakat di samping menyelesaikan masalah mereka yang kurang berkemampuan dan miskin.

“Kita mahu mereka berasa dihargai dan menikmati Aidilfitri ini dengan kegembiraan,” katanya kepada TVSelangor di sini hari ini. rodziah agih baju PWB 02

Pakaian tersebut disampaikan kepada individu terpilih itu oleh
Exco Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita, Rodziah Ismail di dalam satu majlis di PWB Batu Tiga, di sini hari ini.

Aminah berkata, idea tersebut dicetuskan sendiri oleh Rodziah yang prihatin akan keperluan masyarakat miskin di kawasan berkenaan.

Katanya, program tersebut dijayakan anggota PWB secara gotong royong dan bantuan masyarakat sekeliling.

“PWB akan teruskan program sebegini pada masa depan. Mungkin kita akan menjahit sendiri pakaian dan diberikan kepada masyarakat kurang bernasib baik,” katanya lagi.


Pengarang :