NASIONAL SELANGOR

Rumah Sementara Hampir Runtuh, Mana Janji BN ? – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 15072013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Sudahlah tempat tinggal mereka diambil untuk membangunkan Putrajaya, rumah ganti yang dijanjikan Kerajaan Persekutuan Umno-BN hanya tinggal janji.

Itulah nasih kira-kira 400 keluarga yang merupakan “penduduk asal” Putrajaya…yang sudah 15 tahun tinggal di dalam Pangsapuri Taman Permata.

2. Pakatan Rakyat dilapor telah memfailkan permohonan ke Mahkamah Tinggi memohon keputusan PRU13 di semua 222 kerusi Parlimen dibatalkan.

3. Kerajaan Selangor akan menaiktaraf lebih banyak surau-surau di seluruh negeri bagi membolehkan lebih ramai penduduk Islam menunaikan Solat Jumaat.

4. Bagi mengawal harga ayam yang seringkali meningkat menjelang musim perayaan, Kerajaan Persekutuan disarankan untuk menyiasat samada wujudnya monopoli pihak tertentu yang mengambil kesempatan menaikkan harga di peringkat ladang lagi.


Pengarang :