NASIONAL

Selangor Tidak Setuju Pengerusi Syabas Dapat Ganjaran RM33.4 Juta – FOKUS


 

Sinopsis

FOKUS Untuk 05072013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim membentangkan enakmen perbelanjaan pembekalan tambahan bernilai RM 761.44 juta di Dewan Negeri Selangor semalam.

2. Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata Kerajaan Negeri berjaya menjimatkan RM200 juta setahun melalui perlaksanaan dasar tender terbuka untuk projek atau pembelian, berbanding dengan pendekatan rundingan terus.

3. Rakyat Selangor tidak bersetuju dengan pemberian pakej ganjaran sehingga RM 33.4 juta kepada pengerusi eksekutif Puncak Niaga Holdings Bhd (PNHB) Tan Sri Rozali Ismail.

4. Bagi mengelakkan berlakunya konflik kepentingan peribadi dan penyelewengan dari kalangan ahli majlis, tempoh khidmat mereka dihadkan kepada empat tahun sahaja.

5. Kerajaan Negeri akan memperkenalkan dasar baru bagi mempelbagaikan jenis Rumah Mampu Milik yang wajib dibina pemaju pada bulan September ini.


Pengarang :