Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

SPR Pilih Syarikat Lemah Untuk Bekal Peralatan Pilihanraya – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 18072013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak didakwa tidak memahami prosedur dan mekanisme berkaitan sebelum sesuatu akta dimansuhkan terutama Akta Hasutan 1948.

2. Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli mengulangi dakwaan pembekal dakwat kekal PRU13 mempunyai hubungan rapat dengan pegawai atasan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) di luar kekebalan Dewan Rakyat.

3. Nash Ventures Sdn Bhd, yang disahkan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim, mendapat kontrak perbekalan topi dari Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) untuk PRU13 secara runding terus didakwa memiliki rekod kewangan meragukan berdasarkan penyata akaun 2009.

4. Mantan Senator Sabah Dr Chong Eng Keong mendakwa satu jawatankuasa bertindak Umno dikepalai Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman dibentuk pada 1991 untuk memburu dan mendaftarkan pendatang asing sebagai anggota Umno dan pengundi Barisan Nasional.


Pengarang :