Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

20,000 tandatangani petisyen polis bantuan di Lembah Klang

POLIS

SHAH ALAM , 19 OGOS : Sebanyak 20,000 tandatangan berjaya diperolehi untuk petisyen kepada Ketua Polis Negara (KPN) dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) agar meluluskan permohonan dari PBT-PBT di Lembah Klang untuk menubuhkan Polis Bantuan.

Dua minggu selepas kempen itu dilancarkan, desakan orang-ramai mendorong PDRM memberi kelulusan kepada Majlis Bandaraya Petaling Jaya untuk menubuhkan pasukan Polis Bantuan dengan kekuatan merekrut 50 anggota.

Adun Damansara Utama, Yeo Bee Yin berkata usaha akan terus dipertingkatkan bagi mencapai sasaran sebanyak 100,000 tandatangan dalam masa terdekat.

“Kita akan meneruskan kempen ini dari masa ke semasa untuk meningkatkan kesedaran awam berkenaan keperluan polis bantuan bagi pencegahan jenayah,” kata beliau ketika dihubungi.

Kempen itu yang dilancarkan pada 4 Julai lepas di Dewan Negeri Selangor (DNS) bertujuan mendesak Kerajaan Persekutuan membenarkan Kerajaan Selangor membentuk pasukan polis bantuan.

Orang ramai boleh menyertai kempen dengan mendapatkan borang di pejabat Adun Pakatan Rakyat atau dari laman web : www.safercity.com.my

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai petisyen ini, Sila hubungi:

No Telefon : +6016 878 2472
Alamat E-mail : [email protected]

Alamat Surat Menyurat :
Petisyen Polis Bantuan55M,
Jalan SS21/1A, Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya, Selangor


Pengarang :