SELANGOR

MPSJ serbu 3 pusat urut tawar perkhidmatan tidak bermoral

DSCN5842 (1)SHAH ALAM 31 OGOS: Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) menyerbu tiga pusat urut termasuk tanpa lesen yang menawarkan perkhidmatan tidak bermoral termasuk urutan batin dan seks.

Ketika serbuan kelmarin, Pengarah Jabatan Penguatkuasaan MPSJ, Mejar (B) Mohd Rasip Rasul berkata, seorang tukang urut dikesan memberi perkhidmatan seks.

Beliau berkata, soal siasat mendapati pengusaha premis menawarkan perkhidmatan tidak bermoral itu dengan bayaran RM120 sehingga RM180 atau lebih.

“Tindakan menyita tiga set peralatan urut dan penutupan premis. Seorang penjaga premis, seorang tukang urut warga China dan seorang lelaki tempatan diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Turut diserbu sebuah premis yang beroperasi selama dua bulan di SS15, Subang Jaya kerana tidak ada lesen.

Tiga peralatan urut disita dan premis itu ditutup berdasarkan peruntukan Undang-Undang Kecil Pusat Kecantikan dan Penjagaan Kesihatan MPSJ 2007 kerana mengendalikan pusat urut tanpa lesen.

Operasi dua jam itu diketuai Penolong Pegawai Penguatkuasa MPSJ, Ravintran bersama 23 penguatkuasa dan polis dari balai SS17, Subang Jaya.

Sebuah premis lain yang ada lesen sah turut disita kerana menawarkan perkhidmatan urutan batin kepada pelanggan.

Seorang penjaga premis, dua tukang urut warga Thailand dan seorang lelaki tempatan ditahan.

MPSJ turut menyita tiga set peralatan urut dan premis berkenaan ditutup kerana melanggar syarat.

Denda maksimum RM1,000 dikenakan terhadap ketiga-tiga premis berkenaan bagi setiap kesalahan.

– FZL


Pengarang :