Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

PKR Lancar Kempen Pendaftaran Ahli Besar-besaran – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 01082013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Parti Keadilan Rakyat hari ini melancarkan kempen pendaftaran anggota di bawah kempen “Demi Malaysia Yang Lebih Baik”.

2. Kerajaan Selangor sedia mencari tanah baru untuk projek perumahan penduduk Pangsapuri Taman Permata di Dengkil setelah tanah asal yang dipilih tidak dipersetujui Kerajaan Persekutuan.

3. Badan Pengurusan Bersama (JMB) di setiap pangsapuri yang masih menggunakan meter pukal kini hanya memerlukan 50 peratus kebenaran pemilik atau ‘consent’ bagi migrasi dari meter pukal kepada meter individu.

4. Mahkamah Pilihan Raya Kuala Lumpur pagi ini menolak petisyen pilihan raya yang difailkan Setiausaha Umno Lembah Pantai, Mohamad Sazali Kamilan terhadap penyandang Ahli Parlimen kawasan itu, Nurul Izzah Anwar.

5. Agensi Angkasa Negara melaporkan hujan meteor bakal berlaku pada 11 malam hingga fajar pada 12 Ogos dan tengah malam hingga fajar pada 13 Ogos.


Pengarang :