Selangorkini
SELANGOR

Rezab Selangor Cecah RM3 Billion – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 05082013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Laporan kewangan terkini dari Jabatan Perbendaharaan Kerajaan Negeri Selangor menunjukkan rezab Kerajaan Negeri Selangor terus meningkat dari RM2.7 bilion sebelum ini kepada hampir RM3 bilion.

2. Program pemberian kupon membeli belah bernilai RM100 bagi Program Jom Shopping sempena perayaan akan diperkemaskan lagi bagi membolehkan lebih ramai golongan kurang berkemampuan mendapat manfaat dari program ini.

3. Peguam Negara digesa melaksanakan siasatan menyeluruh berhubung satu dakwaan fitnah yang dilemparkan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh, pendakwa raya dan badan kehakiman negara.

4. Biro Undang-undang DAP akan meneliti lebih 200 laporan dan rencana dalam Utusan Malaysia yang menyerang parti itu sejak Januari lalu untuk mengemukakan beberapa saman terhadap akhbar Umno itu.


Pengarang :