Selangorkini
SELANGOR

5 premis diserbu, 2 disita

premisKLANG, 25 SEPT : Dua premis disita dalam satu operasi rumah urut yang dijalankan Jabatan Penguatkuasa Majlis Perbandaran sekitar Bukit Tinggi di sini.

Pengarah Jabatan Penguatkuasa MPK,Andry Arman Masrom yang mengetuai operasi berkenaan berkata,sebanyak lima premis diperiksa dan ada diantaranya menyediakan pintu rahsia bagi membolehkan pelanggan dan pekerja melarikan diri apabila diserbu pihak berkuasa.

Menurutnya,ketika serbuan,beberapa kondom berselerakan dipercayai baru digunakan dan pihaknya percaya premis turut menawarkan perkhidmatan seks kepada pelanggan yang datang.

??Antara barangan yang disita ialah tilam, bantal dan langsir serta tindakan diambil di bawah Undang-Undang Kecil (UUK) 3, Pusat Kecantikan dan Penjagaan Kesihatan MPK 2007 kerana beroperasi tanpa lesen.

?Operasi seperti ini akan diteruskan dari masa ke semasa bagi memastikan tiada pihak yang melanggar undang-undang ditetapkan majlis terutama berkaitan premis rumah urut,? katanya.

Andry berkata, rumah urut berkenaan dipercayai menawarkan tiga pakej kepada pelanggan antaranya urut batin, B2B dan perkhidmatan seks dan bayaran sekitar RM135 sehingga RM168.

Menurutnya, MPK tidak akan berkompromi terhadap mana-mana pihak yang ingkar kepada undang-undang dan majlis sentiasa mengalu-alukan sebarang maklumat daripada orang awam bagi tujuan pencegahan.


Pengarang :