AMK gesa Polis ambil tindakan terhadap JMM | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Syarizat Xylog

AMK gesa Polis ambil tindakan terhadap JMM

Rozan-balai-polis

KUALA LUMPUR 13 SEPTEMBER : Angkatan Muda Keadilan (AMK) menggesa pihak Polis menyiasat dan mengambil tindakan terhadap mana -mana pihak yang cuba mengganggu Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan keluarganya.

Timbalan Ketua Penerangan AMK, Rozan Azen Mat Rasip berkata, tindakan itu perlu bagi menjaga keselamatan Anwar dan keluarganya.


Ini berikutan kenyataan Presiden JMM, Azwanddin Hamzah, yang berikrar akan mengekori Anwar ke mana sahaja termasuk termasuk ke kediaman Anwar di Bukit Segambut Kuala Lumpur mulai semalam.

Rozan menyatakan perkara demikian dalam laporan polisnya di Balai Polis Jinjang, Kuala Lumpur terhadap NGO, Jaringan Melayu Malaysia (JMM) yang merancang mengganggu ketenteraman Anwar.

Rozan berkata, kenyataan Azwanddin itu dilihat mengganggu ketenteraman dan ugutan terhadap Anwar sekeluarga.

“Selain itu ianya menimbulkan kecurigaan orang awam terutama jiran tetangga kawasan perumahan Anwar di Bukit Segambut terhadap motif sebenar NGO berkenaan.

“Apatah lagi mengambil kira status Anwar sebagai seorang Ahli Parlimen dan Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia,” katanya.

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION