Cubaan ganggu Anwar sandiwara Umno raih sokongan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Saiful Asraf

Cubaan ganggu Anwar sandiwara Umno raih sokongan

fahmi-PKR

SHAH ALAM 13 SEPT: Cubaan sebuah badan bukan kerajaan (NGO) pro Umno terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim hingga mahu mendatangi rumah Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu sebagai taktik meraih sokongan menjelang pemilihan Umno Oktober ini.

Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil, berkata satu laporan polis akan dibuat terhadap Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamezah kerana cuba mengganggu hak peribadi Anwar dan menimbulkan kekacauan.


“Tindakan ‘desperado’ pengerusi JMM ini bersifat kacau ganggu dan tidak produktif.

“Tatkala negara hangat membincangkan ekonomi meruncing, harga minyak dan barangan yang meningkat, dan rasuah yang kronik, pihak ini sibuk dengan sandiwara,” katanya menerusi kenyataan media, semalam.

Semalam Azwanddin menyatakan berhasrat mengunjungi kediaman Anwar bagi mendesak membenarkan Bank Negara mendedahkan maklumat akaun banknya.

Isu itu dibangkitkannya berikutan dakwaan bekas calon BN Parlimen Permatang Pauh, Mazlan Ismail kononnya Pengerusi DAP Karpal Singh menerima bayaran guaman yang terlalu besar untuk merasuah hakim.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION