Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Hari Malaysia : Hasil perjuangan Pakatan -FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 16092013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Kerajaan Selangor mahu mengumpulkan seramai mungkin jurutera berbakat untuk membantu usaha merancang pembangunan bandar di negeri ini, kata Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

2. Rakyat Selangor perlu mengambil peluang di atas Enakmen Kebebasan Maklumat (Negeri Selangor) 2011 yang mula dikuatkuasakan pada 5 Mac lalu demi kepentingan masyarakat awam kata Adun Bukit Gasing, Rajiv Rishyakaran.

3. Kerajaan Malaysia digesa supaya menyatakan pendirian tegas untuk membantah kezaliman yang berlaku di Mesir dan Syria hingga mengorbankan ribuan nyawa, kata Exco Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna dan Alam Sekitar, Elizabeth Wong.

4. Tanpa cadangan dan desakan pimpinan Pakatan Rakyat, hari ini bukan cuti umum, kata Naib Presiden PKR, Tian Chua mengingatkan rakyat negara ini betapa cuti umum yang dinikmati hari ini hasil perjuangan berterusan pemimpin Pakatan Rakyat.


Pengarang :