Selangorkini
NASIONAL

Ibu mangsa bunuh menangis teresak-esak di Tribunal Rakyat

ibu k murugan parlimenSUBANG JAYA 19 SEPT: “Saya hanya mahukan keadilan atas kematian anak saya. Itu sahaja,” kata ibu mendiang K Murugan sambil menitiskan air mata ketika disoal panel Tribunal Rakyat berkaitan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

Rajamah Pachiapan teresak-esak ketika menceritakan insiden kehilangan Murugan, 36, yang dipercayai dibunuh berhampiran kolam Taman Perindustrian Bemban di Batu Gajah pada 1 Mei lalu.

Menceritakan detik kehilangan Murugan, saksi kesembilan itu, berkata, anaknya tidak pulang ke rumah selepas keluar membersihkan dewan ceramah kira-kira jam12 tengah malam.

“Memang tinggal serumah bersama saya sejak dulu. Dia beritahu saya untuk keluar membersihkan bilik mesyuarat tempat berlangsungnya ceramah malam itu.

“Tapi, dia tidak kembali sehingga mayatnya ditemui 5 Mei lalu,” katanya yang mengesahkan anaknya ada menerima panggilan ugutan supaya tidak menyokong calon PKR.

Beliau berkata, polis tidak mengambil sebarang tindakan sehingga hari ini meskipun beberapa siri laporan polis dibuat.

“Saya ada disoal siasat tetapi malangnya tiada tindakan dari polis. Saya hanya mahu keadilan,” katanya.

K Murugan ialah pengawal peribadi dan pekerja kempen kepada calon Parlimen Tapah, K Vasantha Kumar.

Mayatnya ditemui berhampiran kolam Taman Perindustrian Bemban di Batu Gajah pada 1 Mei dengan kesan kecederaan termasuk badan dikelar dan diikat menggunakan wayar.


Pengarang :