Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Kelantan anjur bulan dakwah di Selangor

majlis bulan dakwah-kelantanSHAH ALAM 3 SEPT : Selangor terpilih sebagai negeri pertama di luar Kelantan bagi penganjuran Bulan Dakwah Kelantan yang diadakan di Wisma Kumpulan Media Karangkraf di sini bermula Jumaat hingga Ahad.

Inisiatif itu dijalankan Kerajaan Kelantan dengan kerjasama Kerajaan Selangor bagi mengeratkan hubungan antara dua negeri di bawah Pakatan Rakyat (PR).

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim ketika berucap dalam majlis perasmian penutup majlis itu berkata, pihaknya merakamkan penghargaan terima kasih kepada Kerajaan Kelantan di atas kesudian memilih negeri itu sebagai tuan rumah program berkenaan.

“Walaupun penganjuran program ini bertujuan untuk dimanfaatkan rakyat Kelantan yang tinggal di Selangor dan Kuala Lumpur tetapi rakyat Selangor dan Kuala Lumpur juga dapat bersama-sama mengambil manfaat daripada program ini,” katanya.

Turut hadir, Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob; Exco Pembangunan Islam, Dakwah, Penerangan dan Hubungan Seranta Kelantan; Datuk Mohd Nassuruddin Daud; Exco Hal Ehwal Islam, Permodenan Pertanian dan Pembangunan Desa Selangor, Sallehen Mukhyi dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Karangkraf Sdn Bhd, Datuk Hussamuddin Yaacob.

Ahmad dalam ucapannya pula berkata, program tiga hari dilangsungkan itu mencapai matlamatnya dengan sambutan menggalakkan daripada pengunjung.

“Saya percaya ia telah memberi manfaat kepada semua pengunjung. Program kali ini buat julung kalinya diadakan di luar Kelantan dengan Selangor menjadi lokasi pilihan.

Ahmad berkata, program itu seterusnya akan bersambung di Kelantan selepas ini sehingga Oktober depan.


Pengarang :