KUIS sasar capai status universiti menjelang 2016 -FOKUS | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang


KUIS sasar capai status universiti menjelang 2016 -FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 10092013


Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Bagi melanjutkan usaha memartabatkan ilmu, Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) giat menuju ke arah mencapai taraf universiti penuh menjelang tahun 2016.

2. Pelajar-pelajar Selangor yang telah melanjutkan pengajian di Mesir boleh menyambung pengajian mereka dalam bidang yang sama di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS).

3. Kerajaan Negeri Selangor dijangka akan membelanjakan RM3 hingga RM4 bilion bagi melaksanakan dasar yang terkandung dalam Manifesto Pakatan Rakyat (PR) Selangor yang diumumkan pada Pilihan Raya Umum ke 13 lalu.

4. Penasihat DAP Lim Kit Siang memulakan tindakan saman ke atas akhbar milik Umno Utusan Malaysia yang membangkitkan semula dakwaan bahawa beliau kencing di hadapan kediaman menteri besar Selangor sebaik sebelum rusuhan kaum 1969.

5. Golongan belia berpendapatan rendah dan sederhana merupakan kelompok yang menerima kesan besar dari kenaikan harga petrol dan diesel yang diumumkan Kerajaan Pusat Umno-BN baru-baru ini.

6. Kilang yang didakwa menyebabkan pencemaran minyak Sungai Selangor diarah mengosongkan premis oleh Yang Dipertua Majlis Perbandaran Selayang dalam masa 30 hari, berkuatkuasa 9 September.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION