MB: Kerajaan negeri hormat hak pengguna | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Lizawati Madfa

MB: Kerajaan negeri hormat hak pengguna

air-syabas_MBaSHAH ALAM, 11 SEPT : Pengguna Lembah Klang yang terjejas akibat gangguan bekalan air digalak memfailkan tuntutan terhadap Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) di Tribunal Tuntutan Pengguna.

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata Kerajaan Negeri tidak akan menghalang pembayar cukai yang mahu konsesi air Selangor itu bertanggungjawab kerana gagal memberi perkhidmatan yang terbaik.

“Saya ingat Syabas perlu menjawab beberapa rintihan pengguna, selepas ambil alih penstrukturan air, Kerajaan Negeri akan memberikan perkhidmatan yang lebih baik,” katanya di satu sidang media di Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.


Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas 15 tuntutan yang difailkan pengguna terhadap Syabas di Tribunal Tuntutan Pengguna, Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan di Menara MRCB, Shah Alam.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION