SELANGOR

Setinggan ceroboh tanah JPS

haniza tapak haram

PETALING JAYA, 23 SEPT: Tanah milik Jabatan Perparitan dan Saliran (JPS) dikesan diceroboh pihak tidak bertanggungjawab yang menjadikan tanah itu tempat pembuangan sampah haram dan penempatan setinggan.

“Sebelum ini pihak kami telah melawat tanah tersebut namun apa yang membimbangkan kami adalah keadaan semakin teruk dengan pertambahan operator bahan lusuh di kawasan terbabit”.

haniza tapak haram 2“Apa yang membimbangkan, kadar pencemaran akan meningkat dan dikhuatiri kawasan terbabit juga dijadikan tempat pembuangan sisa toksik ” katanya

Menurut Adun Taman Medan, Haniza Talha, sebelum ini beliau bersama Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) dan Pejabat Tanah dan Daerah (PTD) Petaling Jaya pernah melawat kawasan terbabit pada tahun 2011 namun ketika itu keadaan masih terkawal.

Dalam sesi lawatan semalam Haniza bersama pihak MBPJ dan PTD telah meninjau semula ke kawasan terbabit dan mendapati keadaannya semakin teruk akibat daripada pencerobohan ini.

Dalam pertemuan tersebut Haniza turut menyarankan supaya pihak JPS memberi perhatian terhadap isu ini supaya ia tidak menjadi semakin serius.


Pengarang :